Assalamualaikum 

Hi Bloggers! For today post just nak kongsikan cerita trip to Sabah dengan kawan-kawan. Anyway, trip to Sabah ini dah lama lepas dalam bulan November 2017. Quite long time untuk ambil masa nak buat post berkenaan trip ni *busy kerja sampai tak sempat nak menjenguk blog huhu*


(bandar Kota Kinabalu dari Signal Hill Observatory Tower KK)

This trip cover mostly viral location. Tempat-tempat yang biasa orang pergi bila berjalan ke Sabah. So our trip is 4 days 3 nights dan banyak budget dapat dikurangkan sebab ada kawan di Sabah, jimat duit sikit hihi. Nadia akan share gambar dan budget yang kami gunakan sepanjang trip.

DAY 1: 16 November 2017


Fly from Kuala Lumpur International Airport 2 (KLIA 2) to Kota Kinabalu International Airport.

Our flight ticket cost is RM264.32 go and return, kami pergi bersama AirAsia, balik bersama Malindo *sebab nak dapat luggage 20kg punya pasal*

(Tiba di KK pada 7.41pm)

Sampai di KK, semua kelaparan jadi kami terus pergi cari makan sebelum ke rumah yang ditumpang. Kami pilih gerai makan Haji Manja yang dicadangkan oleh mak kawan kami yang dah lama menetap di Sabah.



Seriously berbaloi dengan makanan yang sedap dan harga yang berpatutan. Kami ambil 4 jenis makanan; ikan siakap, sotong, udang dan ketam. Makan untuk 6 orang hanya RM132.00

Sudah kenyang perut senang hati, kami terus balik ke rumah untuk berehat.

Day 2: 17 November

Mulakan hari dengan semangat lagi pulak dapat makan nasi lemak. Sementara menunggu kereta sewa, kami berjalan ke Kampung Tanjung Aru Lama, atas air. Sesiapa yang fotogenik atau suka ambil gambar view boleh singgah sini, percuma je.



Menariknya di Kampung ini kita boleh lihat macam mana pembinaan rumah atas air dan pemandangan yang cantik.

Selepas puas bergambar tiba la masa untuk menuju ke destinasi seterusnya dan kebetulan kereta pun dah ready. Kemana kami selepas ini? Nadia akan sambung update dalam part yang seterusnya lah. Simpan untuk update next post supaya ada benda nak update *nampak lah tu jarang update blog sebab tak tahu nak update apa huhu*
Selamat blogwalking